Avtocenter Elite

DOBRODOŠLI V GALERIJI

Oglejte si naša pretekla dela ter se prepričajte o kvaliteti storitev. V nadaljevanju so predstavljene slike nekaterih avtoservisnih storitev, ki smo jih opravili v preteklosti. 

Spremljajte nas tudi na družbenih medijih kjer redno objavljamo naša dela ter bodite na tekočem z akcijskimi ponudbami!

OBNOVA IN POPRAVILO MOTORJA

Pri obnovi motorja se držimo načela fabriške metode le tega! Obnova motorja  poteka tako, da zamenjamo vse premikajoče dele motorja z novimi. Nova so seveda tudi vsa tesnila ter pogonski sklop  motorja. Deli motorja, ki ostanejo nezamenjani,  kot so blok motorja, glavna gred in glava motorja, pa so deležni visoko kakovostne strojne obdelave.

SMART 450

ALFA ROMEO

AUDI A6

BMW M6

MENJAVA POGONSKE VERIGE

Simptomi raztegnjene verige se odražajo z žvenketanjem v zadnjem delu motorja. V nekaterih primerih lahko pri dizelskih motorjih BMW N47 prihaja do težav z pogonsko verigo, zaradi česar se lahko zgodi, da motor skoči iz faze kar pa lahko pripelje do težje okvare motorja. Sicer je razteg zgornje verige možno preveriti s posebnim orodjem, smo pa ugotovili, da prihaja na pogonskem sklopu verige tudi do drugih okvar kot na primer počeno vodilo verige, zlomljen zobnik na odmični gredi … Glede na izkušnje, vam predlagamo menjavo verige od 150.000 km do 200.000 km. Velika razlika med priporočenim intervalom je zato, ker je odvisno kako je bilo vozilo vzdrževano in kako pogosto je bilo menjano motorno olje.

BMW X1

MERCEDES

BMW X6

POPRAVILO IN OBNOVA MENJALNIKA

Olje je del konstrukcije menjalnika, ki v veliki meri določa življenjsko dobo menjalnika. Tlaki, ki so prisotni v avtomatskih menjalnikih, so lahko v nekaterih primerih izjemno visoki, sploh kadar govorimo o vožnji v klanec ali takrat, ko avtomobil uporablja vlečno kljuko. Olju se sčasoma lastnosti spremenijo tako zaradi temperature kot tudi tlakov, kar pa lahko privede do poškodb kovinskih delov menjalnika. Prvi simptomi, ki se lahko pojavijo in se kažejo kot motnja delovanja avtomatskega menjalnika so lahko: grobo prestavljanje, vibracije na pogonskem sklopu, zamujanje med prestavljanjem, »padanje« iz prestav, avtomobil ne spelje takoj

BMW X5

AVTOMATSKI MENJALNIK

MERCEDES ML

ELEKTRONIKA IN DIAGNOSTIKA VOZILA

Avtodiagnostika nam omogoča, da na vozilu odpravimo napake, ki niso vidne na prvi pogleda, prav tako napake pri delovanju vozila, ki vam jih javljajo opozorilne lučke na armaturni plošči. Kasnejše servisiranje in odpravljanje omenjenih napak je tako hitrejše in učinkovitejše. S pravočasnim testiranjem lahko hitreje odkrijemo pomanjkljivosti na zelo pomembnih delih vozila, kot so motor in zavorni sistem in s tem preprečimo nadaljnje uničevanje, ki povzroča več stroškov.

MERCEDES AMG

SOUND BOOSTER

VLEČNA KLJUKA

REDNO VZDRŽEVANJE VOZILA

Z rednimi servisi poskrbite, da bo vaše vozila v boljšem stanju in življenje vozila se vam bo tako podaljšalo. Redno vzdrževanje ni bistvenega pomena samo za optimalno zmogljivost vašega avtomobila, temveč tudi za njegovo življenjsko dobo. 

CHEVROLET CAMARO

MENJAVA ZAVORNEGA SISTEMA

BMW M3

SESALNI KOLEKTOR

BMW 218

Kakor vsi sestavni deli, se tudi učinkovitost zavor sčasoma zmanjša. Ker pa se to dogaja postopoma, večina ljudi razlike sploh ne občuti. Ko pritisnemo na zavorni pedal, ploščice pritiskajo na zavorne diske, kar pripomore, da avto zavira. Njihova obraba je posledica trenja ob zaviranju. Postopoma pa zavorne ploščice obrabijo tudi diske. Zaradi tega je potrebno zavorni sistem redno vzdrževati z menjavo zavornih ploščic,  in z menjavo zavorne tekočine. Poleg tega je potrebno preverjati tudi stanje diskov, čeljusti in bobnov.

BMW X5

GOLF

MERCEDES AMG

OSTALI PROJEKTI

Poleg klasičnih servisov in ostalih rednih popravil vozila, si radi vzamemo čas tudi za tako rečena projektna dela. Od razbitih avtov, ki jih sestavimo skupaj; do zažganih avtov, ki jim ponovno damo življenje vse to počnemo za lastno veselje in nove izkušnje, ki jih naberemo pri sestavljanju takih vozil. Najbolj zanimive in nenavadne projekte pa bomo delili tudi z vami.

MENJAVA ŠIBEDAHA

M3 PREDELAVA

SERVIS KLIME